Clabaugh keeldus registrile olukorda kommenteerimast.

Clabaugh keeldus registrile olukorda kommenteerimast.

"Nad ei ole suutnud näidata andmeid selle kohta, et Iowansil on parem," ütles senaator.

Vabariiklasest kuberner Kim Reynolds ütles kolmapäeval antud intervjuus, et on hoolimata uutest kulunumbritest endiselt kindel Medicaidi erajuhtimise lubaduses.

Reynolds ütles, et see ei tähenda, et ta oleks rahul sellega, kuidas Medicaidis kõik läheb. Ta lubas jätkata Medicaidi liikmete, perede, teenusepakkujate, hallatavate hooldusettevõtete ja välisekspertidega rääkimist.

"Saame teada, kus on valupunktid ja mida me peame teisiti tegema," ütles ta. "Sellele ma olen keskendunud."

Mõned kulude numbrid liikme kohta olid eelarvearuandes, mille Medicaidi direktor Mike Randol esitas eelmisel nädalal inimteenuste osakonna nõuandekomiteele. Osakonnas töötav Randol ütles komisjonile, et ta ei tea, mis on 2015. eelarveaastasse minevasse graafikusse lisatud numbrite taga.

Pärast kohtumist ütles Randol ajakirjanikele, et pole kindel oma raportis sisalduva diagrammi tähenduses.

"Ma ei loonud seda diagrammi, seega pean tagasi minema ja mõistma tausta," ütles ta. "Ma pean mõistma diagrammi taga olevaid numbreid ja mõistma tegureid, mis võivad kasvu põhjustada."

Des Moines’i register sai seadusandlike teenuste agentuurilt ulatuslikumad Medicaidi kulude andmed liikme kohta. Agentuur koostab seadusandjatele üksikasjalikke aruandeid mitmesuguste küsimuste kohta. Agentuuri analüütik Jess Benson ütles, et leidis võrreldavad eelarvenumbrid, mis ulatuvad tagasi 2011. eelarveaastasse.

Medicaidi kulude suurenemine sellel eelarveaastal on osaliselt tingitud 8,4-protsendilisest tõusust, mille Iowa inimteenuste osakond eelmisel kuul kokku leppis, et anda kahele programmi juhtivale juhitavale ettevõttele. See tõstmine, mis sisaldab osariigi ja föderaalseid maksudollareid, saadab Amerigroupile ja United Healthcare’ile sellel eelarveaastal, mis kestab 2019. aasta juunini, 344 miljonit dollarit rohkem.

Inimteenuste osakonna pressiesindaja Matt Highland ütles sel nädalal, et kui Medicaidi liikme kulud arvutataks ümber nii, et need kajastaksid ainult liikmetele igal eelarveaastal osutatavate teenuste kulusid, oleks tõus vähem järsk.

Ta ütles, et 2018. eelarveaasta kulude kasv oleks 6,6 protsendi asemel vaid 1,4 protsenti ja 2019. eelarveaastal 5,6 protsenti 11 protsendi asemel. Tema uued arvud ei näidanud aga vastavat kulude suurenemist liikme kohta kahel eelmisel aastal.

Eelmisel nädalal Randol pakutud diagramm sisaldas järgmise kahe eelarveaasta prognoositavaid kulutusi Medicaidile liikme kohta.

See näitas, et riigihaldurid eeldavad, et need kulud langevad järgmisel eelarveaastal 4,7 protsenti ja tõusevad järgmisel aastal 1,8 protsenti. Need prognoosid ei sisaldanud aga tõsteid, mida riik võiks nende aastate jooksul hallatavate hooldusettevõtetega läbi rääkida, mis võib maksumaksja kulutusi märkimisväärselt suurendada.

Kuberner Kim Reynolds on loobunud avameelsest Medicaidi nõustajast, kes väljendas korduvalt muret selle pärast, kuidas erahaldusettevõtted kohtlevad puuetega iowlasi.

David Hudson töötas kaks aastat Iowa meditsiinilise abi nõuandekomisjoni kaasesimehena, kelle ülesannete hulka kuulub osariigi 5 miljardi dollari suuruse Medicaidi programmi erahalduse jälgimine.

"Tundsin, et esitan küsimusi, mida kuberner oleks pidanud küsima," ütles ta oma Windsor Heightsi kodus antud intervjuus. "… ma vist lükkasin liiga kõvasti tagasi või midagi sellist."

Reynoldsi pressiesindaja keeldus kommenteerimast Hudsoni väidet, et ta tõrjuti väljaütlemise pärast. Kuberner teatas teisipäeval neli uut volikokku nimetatut. Nende hulka ei kuulunud Hudson.

61-aastane Hudson töötas tolleaegse valitsuse lobistina. Terry Branstad 1990ndatel. Ta ütles, et vabariiklasest kaaslane Branstad määras ta kaks aastat tagasi Medicaidi nõukogu kaasesimeheks, kuna tal oli kogemusi oma sügava puudega poja Matthew hooldamisel. 30-aastane Matthew on kaetud osariigi ja föderaalse tervishoiuprogrammiga Medicaid.

Hudson ütles, et ta toetas algselt Branstadi 2015. aasta otsust palgata eraettevõtteid, et hallata Medicaidi 600 000 iowani elanikku. Kuid ta ütles, et tundis kohustust sõna võtta, kui nägi, et need ettevõtted katkestasid tema pojale ja teistele puuetega Iowa elanikele olulisi teenuseid.

Hudson usub, et tema üksikasjalikud uurimised viisid Branstadi järglase Reynoldsi tagasilükkamise taotluse tagasi nimetada, kui tema nõukogu ametiaeg 30. juunil lõppes.

Reynolds ja teised Medicaidi erajuhtimise toetajad väidavad, et see toob kaasa tõhusama ja tõhusama ravi. Kriitikud ütlevad, et erastamine on toonud kaasa puuetega inimestele mõeldud teenuste drastilise kärpimise ja kuhjade tasumata arveid nende eest hoolitsevatele asutustele.

Hudson toetab erastamiskontseptsiooni, kuid mitte seda, kuidas see Iowas töötab

Hudson ütles, et usub endiselt Medicaidi erahalduse kontseptsiooni ega kavatsenud nõuandekogu kaasesimehena laineid lüüa. Kuid ta uskus, et tema ülesandeks oli esindada puuetega iowanlaste ja nende perede huve.

Amerigroupi ametnik Natalie Kerber ütles Hudsonile, et ta ei saa üksikjuhtumit kommenteerida. Hudson vastas, et mõistab naise seisukohta, kuid jätkas oma frustratsiooni väljendamist. "Ma tean ainult seda, et te diskvalifitseerisite hooldajad, kes olid temaga aastaid koos olnud," ütles ta Mouwi kohta. "… Teie otsus vallandas kogu selle viletsuse ja raskuste laviini ning lõpuks tragöödia."

Mitmel teisel nõukogu koosolekul viitas Hudson oma pere võitlustele teise juhitava hooldusettevõttega. Ta ütles, et AmeriHealth maasalong official top Caritas ähvardas ära maksta suure osa hooldusest, mida Matthew Hudson nende kodus sai.

Matthew Hudsoni halvas äkiline ajuverejooks, kui ta oli teismeline. Nüüd ei saa ta kõndida, näha, rääkida ega ennast toita. Tema vanemad David ja Mary Jo aitavad tagada igapäevast hooldust, mille Medicaid maksab. Kui mitte sellist abi, peaks Matthew elama kallis, spetsialiseeritud asutuses, näiteks riigiasutuses, ütlesid tema vanemad.

AmeriHealth loobus oma katsest kärpida perehüvitisi pärast seda, kui advokaat advokaadirühmast Disability Rights Iowa aitas Hudsonidel eelmisel aastal ametliku apellatsiooni esitada. AmeriHealth, mis teatas Iowas sadade miljonite dollarite kaotamisest, lahkus eelmisel sügisel osariigist, kuna ei suutnud osariigilt oluliselt kõrgemaid maksemäärasid kokku leppida.

4. jaanuaril toimunud nõukogu koosolekul paistis Hudson tähelepanu keskpunkti riigiametnike järsult vähenenud hinnangule selle kohta, kui palju Iowa maksumaksjad säästsid, kui erafirmad Medicaidi haldavad. Uue inimteenuste osakonna hinnangu kohaselt on iga-aastane sääst langenud 80 protsenti, 232 miljonilt dollarilt 47 miljonile dollarile. Osakond avaldas vähendatud säästuhinnangu 70-leheküljelise aruande 50. leheküljel, mida Hudson avaliku koosoleku ajal rõhutas.

Tema avalikustamine tõi kaasa Des Moines’i registri katvuse langevate säästuprognooside kohta. See uudis tekitas erastatud Medicaidi kriitikute seas pahameelt, kelle sõnul näitas see, et erastamine ei vastanud Branstadi ja tema järglase Reynoldsi lubadustele.

Medicaidi direktor Mike Randol, kelle Reynolds palkas, muutis mais säästuhinnangut kuni 141 miljoni dollarini. Hudson nõudis üksikasju selle kohta, miks number pidevalt muutus.

Pärast seda, kui Hudson sai juulis teada, et teda ei määratud uuesti nõuandekogusse, kirjutas ta riigikontrolör Mary Mosimanile kirja, milles palus tal uurida Randoli konkreetset väidet, et riik väldib kulukaid haiglaravi.

Vabariiklane Mosiman nõustus juunis demokraatliku seadusandja taotlusega vaadata üle, kuidas inimteenuste osakond hindab riigi säästu eraviisiliselt hallatavast Medicaidist. Tema pressiesindaja ütles hiljuti registrile, et agentuur ei kommenteeri, kas ülevaatus hõlmab ka haiglaravi.

Hudson oli nõukogu kaasesimees koos Iowa rahvatervise osakonna direktoriga Gerd Clabaughiga. Hudson ütles, et Clabaugh julgustas teda sel kevadel uuesti ametisse nimetamist taotlema, öeldes, et nõukogu hindab tema teadmisi Medicaidiga hõlmatud puudega Iowani lapsevanemana. Clabaugh keeldus registrile olukorda kommenteerimast.

Personaliosakonna direktor Jerry Foxhoven, kelle agentuur Medicaidi jälgib, ütles, et tema ja tema töötajad ei julgustanud kuberneri Hudsoni nõuandekogu kaasesimehe kohalt loobuma. "Me ei küsinud seda," ütles Foxhoven lühikeses intervjuus. Ta ütles, et ta ei tea, miks Hudson istekoha kaotas, kuid lisas: "Ma arvan, et mõnes rühmas on alati suhtumine "Pidevalt peaks olema uut verd".

Reynolds ei määranud ka teist kriitikut uuesti ametisse

Volikogul on umbes 12-liikmeline täitevkomitee, mis koguneb kord kuus. Täiskogu, kus on üle 50 liikme, koguneb kord kvartalis. Hudson oli mõlema kaasesimees ja talle maksti koosoleku kohta 50 dollarit. Reynolds ei nimetanud teda ja veel kahte täitevkomitee liiget Jodi Tomlonovicit ja Julie Fugenschuhit uuesti ametisse, kui nende ametiaeg 30. juunil lõppes.

Tomlonovic on Iowa pereplaneerimise nõukogu tegevdirektor, kuid ütles, et esindab avalikkust Medicaidi paneelis. Nagu Hudson, oli ta erastamise mõju kriitik.

Projekti Iowa töökoolitusprogrammi tegevdirektor Fugenschuh ei taotlenud uuesti ametisse nimetamist, kuid oli pettunud, et Hudson ja Tomlonovic vallandati. "Ma usun, et tema ja Jodi esitasid raskeid küsimusi, mis mõnikord tekitasid inimestes ebamugavust," ütles ta.

Reynoldsi büroo teatas 29. juunil, et ta määras Ankeny arsti Amy Kumagai juhatuse vaba ametikoha täitmiseks. Kuid kuberneri pressiesindaja Brenna Smith ütles hiljem, et teade oli ekslik. Teisipäeval teatas kuberneri kantselei, et Reynolds nimetas neli ametisse neljapäeval koguneva täiskogu koosseisu. Uued ametissenimetatud isikud on Thomas Broeker Burlingtonist, Jason Haglund Story Cityst ning Amy Shriver ja Marcie Strouse, mõlemad Clive’ist.

Smith ütles, et nõukogu otsustab, millised liikmed täitevkomiteesse ja uueks kaasesimeheks määrata. "Kuberner Reynolds on uhke inimeste üle, kelle ta on ametisse nimetanud. Ta töötab selle nimel, et kaasata uusi isikuid, kellel on ainulaadsed vaatenurgad, sealhulgas liikmed, kes on valmis rääkima, mis ei lähe hästi, aga ka isikud, kes keskenduvad vaimse tervise probleemidele rohkem," ütles ta. Smith kirjutas registrile e-kirjas.

Hudson ütles, et jätkab oma poja ja teiste raskete puuetega iowalaste eest seismist.

Matthew Hudson istus vaikselt oma ratastoolis, kui tema isa eelmisel kuul olukorda selgitas. Noormees oli kaetud tekiga ja kandis sukamütsi, sest tema keha näeb vaeva sooja hoidmisega. Ta silmad nihkusid küljelt küljele ja ta tegi aeg-ajalt väikseid helisid, kui isa rääkis.

David Hudson ütles, et pere praegune Medicaidi haldusfirma UnitedHealthcare kulutab tema poja koduhooldusele umbes 5000 dollarit kuus. Ta muretseb, et Medicaidi ettevõtted, mida tuntakse juhitud hooldusorganisatsioonidena, soovivad alati sellistele iowalastele osutatavaid teenuseid vähendada, sest nad vajavad nii palju abi ja nende tervis ei parane kunagi.

"Ma arvan, et MCO-d näevad Matti-suguseid inimesi probleemidena," ütles Hudson. "… Ei. Ta pole probleem. Ta on kallis, aga ta on inimene."

Osariigi inspektorid määrasid Glenwoodi riigiasutusele 15 000 dollari suuruse trahvi intsidendi eest, kus raske puudega eakas mees jäi kuumal pärastlõunal rohkem kui tunniks terrassile teadvusetu.

Kui töötajad leidsid ta toolile vajununa, lõi 76-aastase mehe süda põksuma, tema temperatuur oli tõusnud 103 kraadini ja tal oli "selgelt hingamisseiskus", selgub eelmisel nädalal avaldatud Iowa osariigi tsitaadist. Kontrollid ja apellatsioonid.

Viide oli viimane löök Glenwoodi ressursikeskusele, kus patsientide surmajuhtumite hiljutine hüpe tekitas muret arstiabi kvaliteedi pärast. Uurijad on riigiasutusele viimase kahe aasta jooksul trahvinud rohkem kui 100 000 dollarit erinevate tervise- ja ohutusnõuete rikkumiste eest.

Contents